Blocul de locuinţe ars – o Românie mai mică!

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
„Un bloc de locuinţe cu 54 de apartamente din sectorul 5 a ars în noaptea trecută. Nouă oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, inclusiv un pompier. Blocul a fost ridicat fără autorizație de construcție, iar locatarii susțin că nu au acte de proprietate, deși au dat banii.”
 
Asta e stirea pe scurt, probabil aţi auzit şi văzut la tv şi alte amănunte despre acest eveniment. Se pare că dezvoltatorul e un apropiat al clanului Cămătaru şi acesta a mai construit şi alte 20 de blocuri fără a avea autorizaţii.
 
Nu vi se pare că acel bloc e o reprezentare la o scară mai mică întreaga Românie? Mie mi se pare că e ca într-un serial în care fiecare îşi găseşte un personaj preferat deoarece aduce într-o bună măsură cu propria persoană. Aşa şi aici.
 
Avem locatarul naiv care a plătit bani mulţi pentru o locuinţă dar a mers pe încredere, I-a promis ăla în 2014 că în 2016 vor fi gata toate actele. Şi el a continuat să plătească. Sunt peste tot, noi suntem ăştia. Uită-te în stânga şi o să-l vezi!
 
Avem constructorul, care în cârdăşie cu statul i-a păcălit pe primii. El e românul pregătit oricând de un şmen, de o inginerie care să păcălească şi să obţină el un folos de pe urma naivităţii celorlalţi. Şi îi merge până când are ghinionul ca natura să îl demaşte.
 
Avem Inspectoratul de Stat în Construcţii care nu a făcut verificările necesare şi l-a lăsat pe ăsta să construiască după cum l-a tăiat capul. Aici e simplu, statul e stat. ISC-ul reprezintă orice autoritate a statului care nu îşi face treaba şi din cauza căreia suferă întotdeauna primii, naivii. Medicul care operează printre bacterii, poliţistul care închide ochii la câte o ilegalitate, soferul de pe transportul în comun care nu e interesat dacă maşina condusă are IPT-ul valid sau judecătorul pentru care mita e de condamnat doar dacă e prea mică.
 
Ăştia suntem, tigrii Europei!
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *