De sărbători, pe contrasensul aglomeraţiei!

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De Crăciun am fost la socrii mei în Ardeal, de Revelion am fost acasă în Bucureşti, iar în această săptămână am fost două zile la Sibiu şi în împrejurimi. Şi nu știu cum să vă spun, dar nu am stat deloc în aglomeraţie, nici pe Valea Prahovei, nici pe Valea Oltului, nici în staţiunile montane, nici în Bucureşti, pe nicăieri. Şi ca să fie mai clar încă de la început ce vreau să spun să precizăm următoarele:
– pe 23 decembrie, sâmbătă, am plecat spre Reghin.
– pe 27 decembrie, miercuri, ne-am întors la Bucureşti.
– pe 4 ianuarie, joi, am plecat spre Sibiu
– pe 5 ianuarie, vineri, am plecat spre Bucureşti.

Avem, iată, exact zilele în care am văzut cu toţii în jurnalele de ştiri imagini cu cozile interminabile din trafic. Păi, oameni buni, dacă vrei să petreci un Crăciun minunat la Sinaia nu mai bei cafeaua de 10 dimineaţa. Noi ne-am sculat la 4 şi când am trecut noi pe acolo bătea vântul, nici măcar un covrig n-am avut de unde cumpăra. Nu mă împac deloc cu trezitul de devreme, dar îl prefer în locul nervilor din trafic şi a coloanelor de maşini. Am ajuns la destinaţie şi la televizor deja erau relatări din locurile prin care am trecut noi în urmă cu câteva ore.

Apoi, miercuri, am plecat la prânz, am băgat Waze-ul şi am găsit traseul potrivit. Poliţia ne-a deviat pe Cheia pentru că pe dincolo era aglomerat cu cei care veneau să petreacă revelionul la munte. Deeh, vrei să ai parte de un revelion de poveste nu te mai interesează cât stai în trafic, pentru că oricum gândul tău e mai mult la buzunarul care ustură 🙂

sursa foto: stirileprotv.ro

A trecut revelionul, distracţie, pam, pam şi dacă tot am mai avut câteva zile libere am zis să mergem două zile în oraşul în care i-am cerut mâna neveste-mii 🙂  Încă nu trecuseră efectele de mahmureală şi oboseală după revelion însă aveam la dispoziţie intervalul joi-duminică. Ce facem? Păi hai să plecăm joi dimineaţă şi să ne întoarcem vineri, că vine weekendul şi gloata merge iaraşi la munte 😀  Ok, nu toată lumea mai are liber în această săptămână, dar ideea rămâne, e valabilă şi când e liber toată săptămâna dar aglomeraţie e doar în weekend.

Cert e că românului îi place să se plângă de trafic, dar nu face nimic pentru a preveni această situaţie. Îi place să-şi bea cafeaua de dimineaţă liniştit, iar pe la 11 după ce se dezmeticeşte porneşte la drum. Chiar mă gândesc că ar fi fost interesant să aflăm când şi cum şi-au gândit plecarea şi traseul cei care spun „Nu e posibil să facem doar 2 kilometri între Sinaia şi Predeal într-o oră? Ruşine România!”

E o concluzie trasă pe drum, o generalizare. Evident că sunt cazuri şi cazuri, excepţii şi exemple contrare, deci nu săriţi în sus cei care dormiţi mai mult sâmbătă dimineaţa 😀

Sursă foto poza featured: hotnews.ro

Articolul original pe paul.andrei.ro 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *