De unde atâtea Dacii 1300 în „Hawaii”?

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Am fost vineri seară la noul film românesc „Hawaii”. Trebuie să recunosc că nu sunt chiar cel mai mare fan al filmelor româneşti. De cele mai multe ori mă enervez când mi se arată din primul cadru mizeria specifică locului, nu vedem niciodată nimic bun, arătăm doar ce e rău şi prost. Sau ce era rău şi prost, că multe se desfăşoară în trecut.

sursa foto: cinemagia.ro

În trecutul comunist se desfăşoară acţiunea din „Hawaii”, film produs de Dragoş Bucur împreună cu Jesus del Cerro, cei doi colaborând şi la „Doua Lozuri”. Doar că perioada filmului are o mare relevanţă pentru subiectul filmului aşa că aici e un plus acest lucru. Filmul este despre o poveste despre personajul interpretat de Bucur, care încearcă să ajungă la o moştenire de 3 milioane de dolari din America, într-o vreme în care un dolar deţinut în casă te putea băga la puşcărie.

Dragos Bucur, pe care l-am admirat foarte tare în filmul de care am amintit si mai sus, „Două Lozuri”, face şi aici un rol excelent, credibil. La fel si „geamănul” Andi Vasluianu, care te face să vrei să-i vezi personajul înecat, ceea ce pentru un actor e foarte bine. În film apare iarăşi şi celebrul Codin Maticiuc a.k.a. Poponeţ, dar după ce îţi este băgat pe gât în atâtea filme parcă începi să te obişnuieşti şi cu el.

sursa foto: cinemagia.ro

Am plecat satisfăcut din sală, filmul e chiar bun şi trebuie văzut. Sunetul foarte ok, muzica acolo unde trebuie, lucruri la care noi de obicei stăm foarte prost. Aici nu, oamenii şi-au făcut treaba foarte bine.

Întrebarea cu care am rămas după ce am părăsit sala e următoarea, de unde au găsit oamenii aceştia atâtea Dacii 1300? 🙂

Facebook Comments