Două lucruri care ne-au enervat astăzi!

Share on:
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1. Habarniştii care acuză Primăria Sectorului 1 că a alocat suma de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului! 
A apărut ştirea şi fiecare a comentat-o cum a dorit, fiecare a prezentat-o în tendinţa în care a vrut.  Unii în tendinţa obişnuită, nu are rost să nominalizăm că nu e treaba noastră, până la urmă fiecare e judecat de public. Insă publicul trebuie să citească şi următorul fapt pe care unii îl evită: Catedrala Neamului trebuie terminată, indiferent că ne convine sau nu. Cum să acuzi că se dau fonduri pentru o clădire ajunsă la 80 la sută? Ce ar trebui să facem acum, să o lăsăm în acest stadiu? Poate stau turiştii pregătiţi cu aparatele să o fotografieze. Nu avem încă anvergura Sagradei Familia să ne permitem să vindem bilete când încă nu e terminată nici după 100 de ani. Ooops, cred că tocmai le-am dat un argument ignoranţilor. Dacă ar reuşi să-l preia şi să îl împacheteze aşa cum trebuie pentru cineva dornic de o manipulare mică 🙂2. Discuţia despre artiştii care cântă sau refuză să cânte la târgul organizat de Primăria Capitalei în Piaţa Victoriei. 
Ca de obicei, unde e miros de ceva publicitate, hop şi Dan Teodorescu de la Taxi. Idolul multora după ce a anunţat că a vorbit cu Dumnezeu şi l-a anunţat că preferă spaţiile mici. Din păcate nu i-a dat şi inspiraţie pentru o melodie de calitate.

Apoi apare Ducu Bertzi care spune că lui nu i se pare nimic în neregulă să cânte. „Ei m-au intrebat ce date am libere. Le-am spus ca mai am libera data de 8 decembrie, restul totul este ocupat. Mi-au spus ca este vorba despre un concert de jumatate de ora de colinde in Piata Victoriei. Le-am raspuns ca pot sa vin. Am spus dintr-un foc, care e problema sa cant niste colinde? ” a spus artistul pentru Hotnews.

Ovidiu Lipan Ţăndărică spune însă că el refuză deoarece Piaţa ar aparţine protestelor.  Ţăndărică era anunţat de Primărie într-un comunicat că va susţine un recital alături de Maria Dragomiroiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Adrian Naidin, Andra Gogan, precum şi Gaşca Zurli şi Orchestra Naţională Valahia. Însă să pare că socoteala primăriei nu se potriveşte cu cea din târg.

Acum, pe bună dreptate, unii se pot întreba cum de acest târg se desfăşoara pentru prima oară tocmai în Piaţa unde se anunţaseră deja proteste în această perioadă. Nimeni nu contestă asta, decizia organizării târgului e legală, dar ciudată şi posibil rău intenţionată la adresa protestatarilor.
Dar de aici până la a acuza artiştii care cântă e cale lungă. Aceştia prestează un serviciu, ei câştigă bani de pe urma acestui serviciu, copiii lor nu îi întreabă ce culoare politică au banii pe care i-au încasat pentru un concert. Artiştii nu fac politică, ei văd contractul în faţă şi îl semnează. Îl pot şi refuza, e drept, dar nu îi poţi acuza dacă nu o fac. Iar tu daca susţii că Vintilă, Bertzi sau Dragomiroiu ar fi trebuit să refuze dai dovadă de  o ipocrizie destul de mare. Asta simţim noi. Avem dreptul şi noi, încă, la o opinie, nu?

Atât pentru astăzi! Aaah, era să uit. La multi ani, România şi români! Să fim sănătoşi!

Facebook Comments