Intrebările rămase după cazul „pedofilul-poliţist”!

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Pedofilul care a agresat, vineri dimineață, doi copii în lift, într-un bloc din București a fost prins de polițiști. Bărbatul, care lucra în cadrul Brigăzii Rutiere, și-a recunoscut faptele.

Aceasta este ştirea principală cu care ne începem această săptămână. Foarte bine că l-au prins, oarecum suntem toţi un pic mai liniştiţi, dar după toată această „nebunie” rămân câteva întrebări la care sperăm să apară un răspuns în următoarea perioadă. Aşteptăm ca aceste răspunsuri să apară, deşi de multe ori autorităţile bagă capul în pământ în astfel de cazuri.

E căsătorit, are 2 copii, el vine prin transfer de la Jandarmerie. Aceste fapte anulează munca noastră din ultimii ani.  E nevoie de o anchetă în cadrul Poliției, trebuie să verificăm cum a putut rămâne în sistem atâta timp pentru că există și o faptă din 2015. Practic, poliția este îngenuncheată. Trebuie să spunem pe nume, Stan Eugen a efectuat fapte de pedofilie. Era șoferul șefului de serviciu”, afirmă Dumitru Coarnă,preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) pentru Digi24.

Aceasta e o primă reacţie la cele întâmplate, o declaraţie sinceră, care însă aduce la lumină prima înrtebare:

1. „Poliţia e îngenuncheată.” Ce facem cu imaginea acestei instituţii? Foarte multe comentarii pe facebook aduc în faţă cazuri din trecut nerezolvate. Acest incident nu a făcut decât să aducă imaginea Poliţiei pe agenda publică. Până în acest weekend, toată lumea era oarecum nemulţumită de prestaţia poliţiştilor, dar nu era deloc ceva presant, aveam cu toţii altele pe cap.  Poate că imaginea unei instituţii nu e principalul nostru subiect, dar am considerat că aceasta ar fi prima întrebare, ca un punct de plecare.

sursa foto: facebook Politia Romana

2. Ce au făcut colegii săi din secţie/departament în aceste 3 zile? Pedofilul lucrează în Brigada Rutieră de Poliţie. Aflăm, ca o circumstanţă, că e acolo de puţin timp, că a venit de curând de la Jandarmerie. Pai ar fi trebui recunoscut, pe lângă colegii actuali, şi de colegii din Jandarmerie, nu? De ce nu a ieşit nimeni în faţă să spună cine este? Un infractor e reţinut pentru 30 de zile în momentul în care e considerat pericol public. Ne putem gândi că în aceste 3 zile, pedofilul putea „lovi” de mai multe ori. Poate ar trebui o sancţionare şi a colegilor săi de departament, trebuie o anchetă internă.

3. Ce verificări psihologice se fac în Poliţie? În aceste zile au fost diferiţi psihologi şi psihiatri care au realizat profilul psihologic al pedofilului. Că nu are ocupaţie, că locuieşte cu mama, că are un handicap fizic sau că e anxios. Păi pedofilul nostru lucrează în poliţie, locuieşte cu nevasta şi cei doi copii, conduce foarte bine, fără niciun handicap şi n-are probleme în a relaţiona cu alţi oameni.  Ne astfel punem întrebări privind competenţa acestor psihologi, unii dintre ei poate că lucrează direct cu poliţiştii. Aşa cum unii primeam scutire de la sport fără să facem nicio investigaţie, poate că aşa funcţionează şi testul psihologic în Poliţia Română. El e obligatoriu o dată la 3 ani sau de fiecare dată când situaţia o impune şi anual dacă examinatul conduce autovehicule. Dacă nu sunt relevante aceste testări de ce nu se schimbă, de ce nu le îmbunătăţim?

sursa foto: digi24.ro

4. Cum a trăit soţia/concubina pedofilului cu  agresorul în casă în aceste 3 zile? Bănuim că nevasta l-a recunoscut în imaginile transmise pe toate posturile tv. Şi atunci ce a fost în sufletul acesteia? Încă nu ne putem da seama daca poate fi tratată ea ca o victimă sau chiar ca o complice. Dar e clar că ar trebui chemată la audieri, suntem convinşi că se va întâmpla acest lucru.

5. Rezolvam doar cazurile supermediatizate? E foarte bine că s-a rezolvat acest caz, că a fost prins. Însă odată cu acest caz, ne-am adus aminte de cazuri mai vechi nerezolvate de Poliţia Română. Perversul din Titan din 2015, care se inchidea în lift împreună cu minori şi se masturba de faţă cu ei. Atunci a fost reţinut un suspect, dar a fost găsit nevinovat. Mai târziu nu s-a auzit nimic, cazul a rămas cu autor necunoscut. Apoi, tot în 2015, un alt pedofil a agresat doi copii, filmat pe camere, dar şi atunci nimeni nu a fost găsit vinovat. A fost impresionantă desfăşurarea de forţe din acest caz, poliţişti trimişi pe teren cu poza pedofilului, oameni luaţi la întrebări, apel la populaţie. Însă toate aceste lucruri au apărut după ce cazul a devenit public şi mediatizat. Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi existat o singură plângere pe masa unui poliţist fără niciun fel de imagine oferită publicului?

6. Cum de există camere video într-un bloc ce nu era dotat nici măcar cu interfon? Bărbatul nu avea nici măcar o intenţie de a masca incidentul, nu a fost deloc atent, deloc prevăzător, deşi era angajat în poliţie din 2010 şi te-ai putea gândi că ar avea ceva experienţă în acest domeniu. Înstalăm camere în toate lifturile de acum încolo? Iată că aici a fost camera potrivită la locul potrivit. Şi cine verifică aceste înregistrări? Are dreptul administratorul să ne urmărească paşii către apartamentul propriu?

7. Ultimele detalii spun că polițiștii au intrat în posesia câtorva probe rezultate în urma unor analize și ar fi constatat că Eugen Stan este autorul unui viol asupra unei minore, produs în urmă cu șase ani. În plus, bărbatul este și autorul unor perversiuni sexuale împotriva unei minore în anul 2009.  Abia acum, odată cu acest caz, şi-au dat seama că Stan e în mijlocul acelor perversiuni?  Cine şi de ce l-a acoperit?!

8. S-ar impune demisii din partea unor oameni, poate chiar a Ministrului de Interne? Aici nu facem niciun comentariu, doar aşteptăm 🙂

Articolul preluat de pe paul-andrei.ro.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *