Leon Dănăilă, amendat pentru „Un homosexual poate să fure şi să cumpere copii”

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Senatorul PNL Leon Dănăilă a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declaraţiile discriminatorii la adresa comunităţii LGBT din România. Plângerea fusese depusă de Asociaţia MozaiQ pe data de 17 martie 2017.

„Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate să priceapă. Nu, una e femeie, ălalalt e bărbat. Asta nu pricep. Îmbracă-i pe amândoi bărbaţi. Îţi plac bărbaţii? Poftim! Sodoma şi Gomora. Doamne fereşte! E un regres, totuşi, al speciei umane” sunt vorbele pentru care Leon Dănăilă, senator PNL, a fost amendat de CNCD cu 2.000 de lei.

Ce aţi citit mai sus este ştirea de acum, iar în continuare să vă prezentăm şi reacţia chirurgului Dănăilă în martie anul trecut, după ce s-a iscat scandalul.

”A fost o exprimare nefericita pentru care imi cer scuze. Ce am vrut sa spun a fost ca nu sunt de acord cu cresterea copiilor in cupluri de acelasi sex. Asta deoarece cuplurile de acelasi sex nu pot face copii, i-ar putea doar infia sau adopta. Iar eu personal, nu sunt de acord cu aceasta chestiune; ca om si ca medic consider ca in lipsa cuplului barbat-femeie, biologic nu am exista ca societate. Nu am nimic cu nimeni si fiecare este liber sa traiasca asa cum considera, dupa cum fiecare este liber sa aiba o opinie. Cred ca toleranta este importanta si pot sa-mi asum ca poti invata sa fii mai tolerant la orice varsta. Este un lucru pe care-l cer si celor mai tineri care se grabesc sa ma critice.”

Iar ca să înţelegem şi mai bine situaţia să citim un editorial postat de Cosmin Smaranda pe blogul său acum pe 7 decembrie 2016, când domnul Dănăilă s-a mai aflat în centrul unui astfel de scandal:

————————————————————————————————————————————-
Din start vă spun că nu îl cunosc personal pe dl. Prof. Leon Dănăilă, mulţumesc bunului Dumnezeu că nu am avut niciodată nevoie, nici eu, nici vreo rudă sau cunoscut, de domnia sa! Nu o cunosc nici pe Alina Gorghiu, nici pe Ioana Stăniloiu, nici pe Remus Cernea! Asta ca să fie clar din start că nu pot fi acuzat de partizanat de niciun fel în acest caz!

Pe domnul Dănăilă îl cunosc doar prin prisma a ceea ce s-a scris despre profesionistul Leon Dănăilă şi ceea ce mi-a povestit un fost coleg de liceu, actualmente medic chirurg cardiovascular. Ceea ce ştiu este pe genul “Jos pălăria!” fără alte comentarii! Este domnul acela blajin, cu părul alb şi care foloseşte metroul bucureştean pe post de mijloc de transport până la Spitalul “Gheorghe Marinescu” în care, la venerabila vârstă de 83 de ani, operează pe creier pe bandă rulantă. Am înţeles că e coadă de-a dreptul de bolnavi care aşteaptă să fie operaţi de dânsul! Ah, un mic detaliu, cică nu a acceptat vreodată bani de la pacienţi!

Ce ştiu despre Ioana Stăniloiu? Ştiu că a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi că acum studiază la Universitatea “Titu Maiorescu”, Facultatea de Psihologie. Ştiu că este umanistă, feministă, vegană, atee, ecologistă, pasionată de lumea ideilor (i-aş da eu câteva idei pe care să le studieze, poate că îi mai ies gărgăunii din minte!) şi interesată de politică. Toate astea le ştiu de pe pagina sa de Facebook. Ah, de la TV ştiu că este partenera civilă (nu soţia!) deputatului Remus Cernea, deputat independent cu o “agendă verde, seculară dar axată şi pe drepturile omului, democraţie, educaţie, drepturile animalelor”. Despre ce fel de deputat e domnul Cernea vom vorbi cu altă ocazie!

Însă ceea ce am aflat acum câteva zile despre do’n’şorica Stăniloiu, mă refer la noua sa “faptă de arme” ca activistă şi feministă, este ceea ce m-a surprins într-o măsură… mai mică sau mai mare! Tânăra Stăniloiu l-a reclamat la CNCD pe profesorul Dănăilă pentru că domnia sa “şi-a permis” să afirme public faptul că femeile nu prea le au cu chirurgia! De curiozitate am intrat şi eu pe faimoasa enciclopedie on-line Wikipedia şi am căutat nume de chirurgi faimoşi care fie au fost primii care au efectuat o anumită intervenţie chirurgicală, fie au efectuat cercetări aprofundate sau au inventat… chestii noi în domeniul chirurgiei. Mă, nu prea găsii femei! Sincer! Doar fo’ două! Şi am mai căutat şi pe alte site-uri şi tot cam aceeaşi treabă, chirurgii sunt majoritar bărbaţi, şi nu cred că e o problemă de misoginism! Pur şi simplu, mediciniştii care aleg chirurgia sunt majoritar bărbaţi! Poate unde bărbaţii sunt mai rezistenţi, în general, când îl taie pe unu’ şi îi umblă prin măruntaie!

Şi nici din auzite nu am aflat de femei chirurg!

Ah, asistente la chirurgie, da! Aici femeile sunt majoritare! În medicină ne-chirurgicală iară sunt multe femei, inclusiv la UPU, ATI, ambulanţă! Dar nu în chirurgie, mamzel Stăniloiu!

Vedeţi dumneavoastră, neoliberalii sau neomarxiştii sunt foarte reticenţi când vine vorba de libertatea de opinie, libertatea de gândire şi de conştiinţă, de libertatea tuturor celorlalţi, a celor care nu sunt ca ei şi atunci acţionează exact ca vechii activişti şi politruci comunişti, te dau pe mâna “organelor legii” şi a “opiniei publice”, în cazul de faţă te dau pe mâna celor care prin lege pot cenzura libertatea de conştiinţă şi de exprimare cu legea în mână, o lege concepută şi crescută la sânul neomarxist al “corectitudinii politice”! Tocmai ei, cei care se autoproclamă umanişti, pasionaţi de lumea ideilor, cu o agendă axată pe drepturile omului şi democraţie!

Tovarăşu’ Cernea, tovarăşa Stăniloiu, păi unde e libertatea şi dreptul la opinie al profesorului Dănăilă, un om în jurul căruia e VIAŢĂ, unde vă e pasiunea pentru lumea ideilor? Sau sunteţi pasionaţi doar de ideile voastre, de libertăţile voastre, de drepturile voastre şi sunteţi gata la orice oră să călcaţi în picioare ideile celorlalţi, libertăţile şi drepturile celorlalţi? Uite, d-asta, printre altele, îmi doresc enorm de mult ca tov. Cernea să nu mai prindă încă un mandat, pentru că din punctul meu de vedere nici el nu îl merită, nici tovarăşa Stăniloiu nu merită statutul de parteneră civilă a unui parlamentar!

Care e legătura cu actualii liberali? Hai să analizăm problema!

Conducerea actualului PNL a reuşit să îl convingă pe prof. Dănăilă să candideze la un fotoliu de parlamentar din partea partidului. Ca o paranteză, nu prea mai sunt liberali în PNL cu excepţia lui Daniel Gheorghe şi încă vreo câteva persoane!

Şi după ce l-au convins să intre în campania electorală, doar-doar prezenţa domniei sale pe liste va mai creşte puţin scorul partidului, acuma aproape că se dezic de dânsul, pentru că atitudinea conducerii PNL-ului nu se poate chema apărarea candidatului propriu în faţa unui abuz evident, în faţa neghiobiei umane! Ce i-o fi trebuit profesorului Dănăilă să candideze la parlamentare nu pot să înţeleg, dar nici nu încerc să îl judec, nu îmi permit asta! Iată un motiv pentru care PNL-ul nu merită să obţină un scor bun la parlamentare! Ştiu că îmi voi dezamăgi cei câţiva prieteni liberali, dar asta e ceea ce cred şi îmi exercit dreptul la libertate de gândire şi conştiinţă şi la libertate de exprimare!

Vă daţi seama la ce l-a condamnat deja Ioana Stăniloiu ca un vajnic politruc pe profesorul Dănăilă?

O mediatizare negativă prin drumurile la CNCD, teancuri de declaraţii şi justificări, pusul de cenuşă în cap, un foarte posibil proces cu adevărat politic, un avertisment sau chiar o amendă foarte mare! Asta riscă să primească domnul profesor Dănăilă din partea statului român “recunoscător” la cererea unui politruc! Asta merită un om ca Dănăilă care niciodată în viaţa sa nu a deranjat pe nimeni, un om care s-a remarcat strict prin performanţa sa profesională! Asta vom primi toţi cei care vom avea curajul de a spune ceea ce gândim, nu ceea ce ni se cere să învăţăm precum papagalii (sper că nu voi fi reclamat la CNCD pentru că am jignit papagalii)! Pentru că asta vor cei precum Cernea şi Stăniloiu, să gândim de 7 ori ce vom spune ca nu cumva să facem vreo nefăcută, ceva care nu va fi pe placul neomarxiştilor, ceva care e contra ideilor lor!

Parcă am mai trăit aşa ceva în istoria recentă a omenirii! La fel procedau naziştii în Germania lui Hitler şi comuniştii în ţările fostului lagăr socialist! Vă aduceţi aminte cum oamenii se fereau să vorbească pe diverse subiecte care nu erau pe placul regimului în perioada comunistă, să nu fie depistaţi că au ascultat Radio Europa liberă?

Vreţi să se întoarcă aceste vremuri? Eu nu! Îmi place prea mult să mă exprim liber despre orice şi despre oricine, chiar dacă voi fi şi eu discutat în acelaşi mod!

Comuniştii au încercat să creeze Omul nou. Nu au reuşit! Iată că omul nou a apărut în rândurile hipsterimii neoliberale de pretutindeni şi se încearcă globalizarea lui prin astfel de execuţii publice cum este cea a profesorului Dănăilă! Iar acum sunt chiar foarte grăbiţi să implementeze omul cel nou deoarece construcţia globalistă a neomarxismului se cam clatină: a fost Brexitul, a fost alegrea lui Trump ca POTUS, riscul unor rezultate neplăcute la alegerile din Franţa ş.a.m.d.!

Chestiile astea le dau fiori mari de tot!

//cosminsmaranda.wordpress.com/2016/12/07/despre-liberalii-romani-si-neo-liberalismul-cu-iz-de-marxism-sorosist/

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *