Oamenii, câinii şi otrava din sufletele noastre!

Share on:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
„Ferească Dumnezeu, nu se poate aşa ceva, ferească Dumnezeu, e plină de sânge!” acestea sunt vorbele ingrozite pe care le auzim dacă urmărim filmuleţul din articolul de pe Adevărul. Acolo o femeie fuge speriată  cu hainele făcute franjuri de doi câini.

Adevarul.ro: Incident in Iasi, bărbat muşcat de testicule!

Asta e o ştire de astăzi. În articol se mai spune că sunt alte două victime, printre care un bărbat care a rămas fără un testicul. Aflăm că stăpâna animalelor are dosar penal din urmă cu o săptămână când animalele au atacat alţi trecători dar fără a-i răni. Deci ea s-a ales cu dosar penal pentru o infracţiune şi n-a făcut nimic pentru a îndrepta situaţia o săptămână mai târziu.Şi acum să punem în context informaţiile. Ieri a circulat pe facebook acest afis în care cineva anunţa toţi stăpânii de câini dintr-o zonă a sectorului 6 că va pune otravă pentru a-şi putea plimba liniştit copilul printr-un parc, aflat lângă o şcoală. Asta după ce un câine a sărit cu labele pe copilul său. Cineva a luat afişul şi a mers la poliţie unde a făcut o plângere penală pentru ameninţare.

 
Eu am câine, un collie, stau la curte şi înţeleg necesitatea acestui animal în propria ogradă. Dar de ce să ţii două animale agresive într-o curte aşa cum proceda femeia din Iaşi? Şi măcar dacă stăteau în curte, însă după cum vedem, au ieşit liniştiti pe stradă şi au făcut prăpăd. Şi nu mă îndoiesc că locatarii din zonă erau la curent ceea ce se petrece în acea curte şi probabil treceau cu ceva teamă pe strada respectivă.

Să vedem ce spune legea în cazul acesta, conform site-ului avocatnet.ro:

„Codul civil stabileste ca proprietarii sunt raspunzatori de prejudiciile cauzate de animale, chiar si in cazul in care acestea au scapat de sub paza lor. Astfel, persoanele care detin caini de lupta si de atac sunt obligate, conform OUG nr. 55/2002, sa incheie asigurari de raspundere civila pentru eventualele pagube produse de acestia.

Insa polita de asigurare nu este necesara doar pentru acoperirea pagubelor produse de cainii de lupta si de atac, deoarece existenta acesteia trebuie dovedita si atunci cand proprietarii sunt nevoiti sa informeze politia despre faptul ca detin astfel de animale.

Concret, toti proprietarii de caini periculosi sunt obligati sa-i inregistreze la Asociatia Chinologica Romana (AChR) si sa depuna, la sediul de politie in raza caruia sunt detinute animalele, o copie a adeverintei eliberate de aceasta autoritate. Din act trebuie sa reiasa incadrarea cainelui in categoriile I sau II.”

Deci indiferent dacă îţi scapă din lesă tot tu, omule, eşti vinovat! De aceea s-a introdus acum ceva ani amenda pentru lipsa botniţei pentru câinii periculoşi. Pentru că atunci când animalul scapă de sub control iar tu nu mai ai nicio putere asupra lui, să nu rănească pe nimeni. Botniţa nu e pentru momentele când tu îl plimbi liniştit alături, la picior.

Să ne aplecăm atenţia asupra mesajelor din acel anunţ lipit pe zidurile din sectorul 6. Toată lumea, mai ales in mediul online, s-a concentrat fix pe mesajul „pun otravă să moară toţi câinii”. E drept, e un mesaj criminal şi fără nicio scuză pentru cel care a scris-o. Însă trebuie să analizăm cauzele, cauze care pot fi deduse din celelalte propoziţii.

„Suntem un grup de familii” – aici poate apărea acuzaţia că omul poate inventa, însă cel mai probabil a pus afişul după ce s-a consultat cu mai multe persoane. Poate totuşi nu a prezentat formularea finală celorlalţi.

„Dacă nu se rezolvă situaţia, atunci punem otravă şi în parc” –  Omul ameninţă că va pune şi în parcul de câini dacă părinţii şi copiii nu se vor mai simţi în pericol în locurile publice. Că nimeni nu aruncă un copil în parcul special amenajat pentru căţei. Şi să vedem ce spune legea care e importantă aici:

„Cainii de lupta si de atac au accesul interzis in localurile publice, mijloacele de transport in comun si in alte locuri publice, este subliniat in OUG nr. 55/2002.

Exceptie fac doar drumurile publice si caile de acces catre acestea, insa proprietarii trebuie sa le puna botnita si sa-i tina in zgarda si lesa sau ham. Persoanele care incalca aceste reguli risca sa primeasca amenzi cuprinse intre 1500 si 3000 de lei.”

Deci noi nu avem voie să ne jucăm cu câinii în locurile publice, iar până la parcul de câini animalele trebuie să meargă cu botniţa pusă.  Un animal cu botniţa pusă nu te sperie niciodată, nu are de ce.

Apoi, omul reclamă faptul că i s-a speriat copilul de un animal care a sărit cu labele pe el. Ok, putem considera că avea botniţă deoarece aflăm că doar a fost murdărit şi că a rămas cu o sperietură.  Păi stăpânul acelui animal ar trebui să-şi pună nişte întrebări serioase în legătură cu comportamentul său şi al câinelui. Să fie mai atent, iar dacă nu poate să aibă grijă de el să ia măsuri imediate. Pentru că o sperietură provocată de un câine poate afecta grav sănătatea emoţională a unui copil. Am trăit ani de zile cu spaima de câini după ce pe la vârsta de 7-8 ani am fost alergat de un câine maidanez. Nu e deloc de joacă, „hai mă, că doar l-a speriat!”

Apoi tot în mesaj citim „Nu face nimica, e curăţel, e vaccinat!”. Repet, nu avea de ce să-i fie cuiva frică de vaccinarea unui câine dacă ar ştii că acesta nu poate muşca datorită botniţei. Deci e clar că un conflict avut în trecut s-a referit la un animal plimbat fără botniţă!

E clar, greşesc ambele tabere, şi unii, dar şi ceilalţi. Nu poţi ameninţa că omori toţi câinii din parc, e un gest extrem, animalele nu au ele nicio vină, chiar dacă fac partre dintr-o rasă agresivă. Stăpânii ar trebui să simtă rigorile legii şi să conştientizeze că nu te poţi plimba cu patrupedul fără lesă printr-o zonă populată. Dar nici nu poţi aştepta la infinit să se rezolve o situaţie când tu nu îţi consideri copilul în siguranţă. Iată unde se ajunge pentru că poliţia şi autorităţile nu iau măsurile necesar, adevăraţii vinovaţi.

 Ca să se înţeleagă exact ceea ce susţin am căutat pe net câteva informaţii. Un lucru important găsit e că în Cluj-Napoca din 2013, când au intrat în vigoare noile amenzi, până în 2015 nu s-a dat niciuna pentru vreun stăpân pentru plimbarea câinelui fără lesă.

Deci despre ce vorbim? Otrava e în sufletele noastre, ale celor care nu înţelegem reacţiile celorlalţi. Animalele nu au nicio vină.

 

Facebook Comments

0 Replies to “Oamenii, câinii şi otrava din sufletele noastre!”

 1. VeronicaMeinebewertung

  Your comment is awaiting moderation.

  Exista si o parte buna aici, in sensul ca traim niste vremuri in care avem la indemana cate o solutie pentru fiecare tip de problema in parte pe care l-am avea, iar acest lucru este valabil si in ceea ce priveste marirea penisului si imbunatatirea erectiilor, astfel incat ele sa fie unele puternice si de durata, care sa iti permita sa iti penetrezi partenera toata noaptea. Care sunt aceste solutii? Prima care imi vine in minte acum este Maxi Size, produsul pentru marirea penisului si imbunatatirea erectiilor atat de iubit in intreaga lume de barbati, inclusiv de vedetele porno.
  De ce este atat de utilizat Maxi Size? Datorita eficientei sale! Trebuie sa recunoastem faptul ca in momentul de fata Maxi Size este unul dintre produsele care intr-adevar merita atentia celor care isi doresc mai mult de la viata lor intima, reusind sa te determine sa aduci mereu ceva nou in dormitor. Pana la urma, asta este ceea ce viseaza orice femeie, nu-i asa? Sa aiba langa ea un barbat care sa ii poata oferi mereu ceva nou in intimitate, care sa nu lase sa intervina niciodata monotonia. Haide sa vedem in continuare cum actioneaza crema pe care noi o recomandam, dar mai intai de toate sa vorbim putin despre pret. //meinebewertung.org/ro/hair-megaspray-este-remediu-natural-perfect-pentru-cresterea-parului.html
  Al doilea pas este de a deschide tubul și soclul pe deget o cantitate mica de gel. Apoi începe încet pentru a freca mână penisul, astfel încât crema uniform pe intreaga suprafata a penisului. Repetați întreaga procedură ar trebui să fie, până când crema este complet absorbit în piele și devine uscat.
  Pentru a îmbunătăți efectul de utilizare a Krema, producătorul recomandă proceduri de 2 ori pe zi – dimineața și seara. Cel mai bine este de a face cu 15-20 de minute înainte de actul sexual , pentru a îmbunătăți efectul de masaj și pentru a accelera cresterea penisului. Exact, crema Maxi Size pret cum funcționează, și cum să-l folosească, putem doar acolo unde-l comande. PROMOTIA!
  Mulți oameni din țara noastră sunt în căutarea pentru acest produs in farmacii sau magazine de intime. Dar acolo se vând foarte rar, pentru că este o noutate, care a fost dezvoltat de experți străini. Cel mai simplu mod de a afla ce Maxi Size plafar crema de pret, republica Cehă și să se bucure pe deplin de articole regulate – este de a utiliza pe site-ul oficial al furnizorului.
  Maxi Size pret. Descopera secretul care te va face barbat !
  Sa nu uitam si sa nu neglijam absolut deloc micile sau marile probleme intime ale barbatilor. Poti sa fii si femeie si sa citesti acest articol si este suficient sa iei atitudine pentru a reda armonia familiei tale. românia meinebewertung.org această listă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *