Taivanezii au pus-o şi ei de-un referendum! Cu 10 întrebări!

Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hai să vedem ce se mai întâmplă prin lume. Sâmbătă va fi organizat în Taiwan un referendum la care oamenii vor fi rugaţi să răspundă la 10 întrebări.

Cinci dintre aceste 10 întrebări se referă la comunitatea LGBT. Au şi ei aceleaşi probleme pe agendă, căsătoria gay şi dacă vor fi acceptate în şcoli materiale pro homosexualitate.

Celelalte 5 întrebări se referă la lucruri ca energia electrică, nucleară, la importurile de mâncare şi alte d-astea.

Cetăţenii din Taiwan se tem că acest stat ar putea deveni primul din Asia care să îşi dea acordul pentru căsătoriile gay. Sondajele arată 77% împotriva acestei idei. Ca să fie validat, la fiecare întrebare trebuie să răspundă cel puţin 25% dintre respondenţi.

Taiwan are o populaţie un pic mai mare ca a României, 23,577,271. 25% din totalul oamenilor cu drept de vot ar însemna probabil undeva la vreo 3,5 milioane. Noi am avut nevoie de aproape 6 la o populaţie mult mai mică şi probabil care nici nu mai e cât se spune.

În februarie a fost iniţiat demersul şi au fost strânse semnăturile, după ce în mai 2017 Curtea Constituţională decisese în favoarea căsătoriilor pentru persoane de acelaşi sex.

Oricum, iată că la alţii se pot pune mai multe întrebări deodată. Sincer aş fi vrut să avem şi întrebarea cu penali pe referendumul din octombrie pentru că astfel am fi scutit ceva bani, nu? Aia trebuia să fie linia trasă de toată lumea – să punem mai multe întrebări dacă tot îl facem. Astfel şi prezenţa ar fi fost mult mai mare şi nu aveam acum un referendum invalid şi altul care stă la usă să ne mai scoată şi el alte milioane de euro de la buget.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *